Algemene voorwaarden

Praktijkvoering VVOC-overgangsconsulent

Artikel 1: Definities

In de algemene voorwaarden (hierna AV) wordt verstaan onder:

VVOC-overgangsconsulent:

• lid van de beroepsvereniging VVOC (Vereniging van
verpleegkundig overgangsconsulenten) BIG registratie verpleegkunde, verloskunde of fysiotherapie

• Lid van de eigen beroepsvereniging en kwaliteitsregister:

V&VN (Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland), KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen)

KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie

• handelend als zelfstandig gevestigd VVOC-overgangsconsulent, hierna te noemen de overgangsconsulent;

Cliënt:

degene aan wie door de overgangsconsulent advies verleend wordt, dan wel diens wettelijke vertegenwoordigers;

Praktijkadres:

de locatie(s) waarop de praktijk van de overgangsconsulent wordt uitgeoefend;

Overeenkomst:

De mondelinge en/of schriftelijke overeenkomst van opdracht tussen de cliënt en de overgangsconsulent, op basis waarvan de overgangsconsulent werkzaamheden (zie lid.2) verricht zoals vermeld in de opdrachtbevestiging (lees: afspraakbevestiging).

Artikel 2: Algemeen:

• De overgangsconsulent geeft informatie, begeleiding en advies aan de cliënt op het als zodanig opgegeven praktijkadres of online, tenzij onderling anders

afgesproken. Van elke wijziging van het praktijkadres wordt de cliënt direct op de hoogte gesteld.

Artikel 3: Toepassing

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten die door de overgangsconsulent, binnen het kader van de uitvoering van de werkzaamheden, worden aangegaan.

Artikel 4: Geheimhouding

De overgangsconsulent heeft op grond van artikel 88 Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (Wet BIG) een medisch beroepsgeheim. Dit houdt in dat ze geen gegevens van een cliënt aan derden mag verstrekken. Zij verstrekt alleen informatie aan derden indien dit medisch noodzakelijk is en de cliënt hiervoor toestemming geeft.

Artikel 5: Annulering van afgesproken zorguren

Indien de cliënt verhinderd is op de afgesproken datum en tijdstip op het praktijkadres aanwezig te zijn dient zij de overgangsconsulent hiervan zo snel mogelijk op de hoogte te stellen. Als de cliënt binnen 24 uur voor genoemd tijdstip bericht van verhindering aan de overgangsconsulent geeft, dan wel geen zodanig bericht geeft, is de overgangsconsulent gerechtigd om een gedeelte van het honorarium voor de desbetreffende afspraak aan de cliënt in rekening te brengen.

Betreffende afspraken op een dag volgend op een zondag of op één of meer erkende feestdagen wordt bedoelde termijn van 24 uur geacht in te gaan om 18.00 uur op de laatste voorafgaande gewone werkdag. Betreffende een gewone maandag gaat de termijn daarom in om 18.00 uur op de voorafgaande vrijdag.

Artikel 6: Tariefstelling

Voor de behandeling aanvangt deelt de overgangsconsulent de cliënt mondeling of schriftelijk mede welke uurtarieven er gelden. Het honorarium van de overgangsconsulent is vrijgesteld van BTW.

Waarbij de overgangsconsulent zich beroept op het feit dat op 1 januari van elk kalenderjaar er een tariefwijziging zal kunnen plaats vinden.

Artikel 7: Intellectuele eigendom

De overgangsconsulent behoudt te allen tijde alle rechten op door haar gemaakte adviezen, plannen, documenten, afbeeldingen en/of de hierop betrekking hebbende informatie en “knowhow”, zelfs wanneer daarvoor kosten in rekening zijn gebracht of naderhand nog verbeteringen zijn aangebracht, al dan niet op aanvraag van de cliënt. De in de vorige zin genoemde zaken mogen zonder schriftelijke toestemming van de overgangsconsulent noch geheel noch gedeeltelijk worden gekopieerd of worden doorverkocht, anders dan voor intern gebruik bij de cliënt, noch ter hand gesteld of op andere wijze worden bekendgemaakt, noch door de cliënt worden gebruikt of ter beschikking worden gesteld anders dan voor het doel, waarvoor ze door de overgangsconsulent verstrekt zijn. Dit alles op grond van de Auteurswet en andere intellectuele wet- en regelgeving.

Vertaal! »
Geverifieerd door MonsterInsights